به گزارش وبدا / دکتر ابوالقاسم ده نبی با بیان اینکه با اجرای طرح دارویارتمامی نرم افزارهای داروخانه های تحت پوشش دانشگاه به روزرسانی و متصل شده اند، در گفتگو با وبدا اظهار کرد: با توجه به از افزایش قیمت داروهای تحت پوشش بیمه، تمایل مردم به تهیه دارو از طریق نسخه الکترونیکی نیز افزایش یافته است.
وی به اتصال تمامی داروخانه ها به سامانه تیتک اشاره و افزود:از طریق این سامانه تمامی تولیدات دارویی و توزیع در شبکه و اینکه دارو در کدام داروخانه و در اختیار چه تعداد بیمار قرار گرفته کاملا قابل رصد است.
معاون غذا و دارو دانشگاه اضافه کرد: اتفاق مهمی که در پی اجرای طرح دارویار انجام شده جلوگیری از قاچاق دارو و همچنین کاهش هدر رفت دارو در منازل است که در ادامه اجرای طرح به صفر خواهد رسید.
دکتر ده نبی در مورد پرداختی های اجرای طرح دارویار نیز گفت: پرداختی های بیمه سلامت به روز و تامین اجتماعی و نیروهای مسلح حدود سه ماه تاخیر دارند. در حوزه بیمه روستایی سطح یک مطالبات سال گذشته به صورت کامل پرداخت شده که پیگیر هستیم تا مطالبات بیمه ای سه ماهه نخست امسال نیز پرداخت گردد.
وی با بیان اینکه 97 درصد داروها تولید داخل کشور است، بیان داشت: در بحث بیماران خاص هیچ کمبود دارویی وجود ندارد اما در بحث داروهای تخصصی دچار کمبود هستیم که این مشکل یا به علت مواد اولیه و یا ارز دارویی است.
دکتر ده نبی ادامه داد: سه درصد باقی مانده مربوط به داروهای با برند خارجی است که انحصاری و در اختیار شرکت ها دارویی خارجی قرارداشته و قیمت بسیار بالایی دارد. نمونه داخلی این داروها هم اکنون در کشور فراهم و در اختیار مردم قرار گرفته است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با اشاره به بازرسی و نظارت از سطح داروخانه ها، خاطرنشان کرد:در راستای اجرای درست طرح دارویار براساس سیاست های وزارت بهداشت،صددرصد داروخانه های تحت پوشش دانشگاه مورد بازرسی و پایش دقیق بازرسان معاونت دارویی قرار گرفت.