دسترسی سریع
دوشنبه ٠٥ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

توصیه دارویی ویژه ماه مبارک رمضان

در ایام ماه مبارک رمضان، همیشه این سوال مطرح است که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری باید به چه شکل باشد و آیا قطع داروها و یا انتقال دوز دارو به زمان های قبل از سحر یا بعد از افطار کار درستی است یا خیر؟

دکتر فهیمه فرحناکی  کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو   در گفتگو با خبرنگار ایفدونا سبزوار اظهار داشت : در ایام ماه مبارک رمضان، همیشه این سوال مطرح است که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری باید به چه شکل باشد و آیا قطع داروها و یا انتقال دوز دارو به زمان های قبل از سحر یا بعد از افطار کار درستی است یا خیر؟

توصیه های دارویی در ماه رمضان :

·    نکته اصلی که باید به آن اشاره کرد این است که بارداری و شیر دهی و برخی از بیماری ها مانند دیابت ،فشار خون ، روده تحریک پذیر ، یبوست ، زخم های سیستم گوارشی، اختلالات کلیوی، بیماری های اعصاب و روان و آسم، فرد ملزم است پیش از اقدام به روزه داری با پزشک یا دکتر داروساز خود در خصوص اقدام به روزه داری و هم چنین نحوه مصرف دارو ها مشورت نماید .

·    کیفیت غذایی که در هنگام باز کردن روزه خورده می شود و همچنین مایعاتی که دارو با آن مصرف می شود بر جذب برخی داروها تاثیر می گذارد . لذا در خصوص کیفیت غذا و مایعات مصرفی همراه با دارو با پزشک یا دکتر داروساز باید مشورت شود .

·  روزه داری تاثیر خاصی روی اثر بخشی داروهای ضد فشار خون و ضد انعقاد ندارد البته گاهی لازم است در مورد داروهای مدر (ادرار آور)برای جلوگیری از کاهش آب بدن پزشک اقدام به کاهش دوز این داروها در بیماران روزه دار بنماید .

·   جهت درمان عفونت، پزشک معالج می تواند اقدام به تجویز آنتی بیوتیک هایی بنماید که به جای چند بار مصرف در طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شود.

·  بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک تحت بررسی پزشکی قرارگیرند . بیماران باید از نظر سطح قند خون ،فشار خون ،چربی خون ،انعقاد خون و بررسی کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک رمضان تعیین می گردد .

·   روزه از این راه ها باطل نمی شود : 1- قطره های چشم و گوش 2-کرم ها ،پماد ها ، نوار چسب های حاوی مواد دارویی و تمام موارد دیگری که دارو از طریق پوست جذب بدن می شود 3-استعمال شیاف ،دراژه های طبی و محلول های واژینال 4-تزریقات پوستی ،عضلانی ، مفصلی به استثنای تغذیه از راه وریدی و آمپول های تقویتی نیز روزه را باطل می کند.

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٣١ خرداد ١٣٩٤    / شماره خبر:  ١٩٧٩  / تعداد بازدید:  2442

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: